Schuster: 'Mourinho traint Real Madrid'

De soap rond het trainersschap bij het Spaanse Real Madrid lijkt al weer losgebarsten. Meldden we gisteren nog dat Bernd Schuster wellicht de nieuwe coach wordt, nu wil de Duitser zelf ons doen geloven dat het José Mourinho wordt.

Nadat de geruchten kwamen over een vertrek van Mourinho bij Chelsea, gooide Schuster meer olie op het vuur door te vertellen dat de Portugees favoriet is bij de Spanjaarden om volgend jaar aan het roer te staan.

"Hij (Mourinho) zal het gevecht om de baan winnen, mits hij het zelf wil", vertelde Schuster aan Marca. Mourinho is in Madrid namelijk zwaar favoriet." De trainer van Getafe zou naar verluidt een voorcontract hebben getekend bij de Madrilenen, volgens een Duits persbureau. "Natuurlijk heb ik geen voorcontract getekend, dat lijkt me duidelijk. Ik begrijp sowieso al niet dat een Duits persbureau meer van de situatie af weet dan wij zelf."

Volgens de Madrileense sportkrant AS zou Mourinho's zaakwaarnemer Jorge Méndes De Koninklijke verteld hebben dat de Portugees bereid is de taken van de huidige coach, Fabio Capello, over te nemen. Mourinho zelf wil niet praten over een eventueel vertrek bij Chelsea, laat staan een overeenkomst met een andere club.