Uitslagen Duitsland speelronde 26

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 26 afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

Schalke 04 doet goede zaken

Schalke 04 heeft dit weekend de voorsprong op twee achtervolgers vergroot. Niet alleen wonnen de Königsblauen zelf van directe concurrent VfB Stuttgart, ook concurrent Bayern München ging onderuit. De overwinning van Schalke was de eerste in vijf duels. VfB Stuttgart was het slachtoffer, het werd met 1-0 verslagen. Veel spanning zat er niet in de wedstrijd, beide ploegen waren gelijk aan elkaar en kregen elk kleine kansjes. In de 78e minuut kwam de thuisploeg aan de leiding door een fout van doelman Timo Hildebrand. Mladen Krstajic profiteerde door de bal achter de doelman te schieten en zijn ploeg drie punten te bezorgen.

Werder Bremen blijft in spoor Schalke

Met een 2-0 overwinning kon Werder Bremen tevreden zijn. Door het verlies van Stuttgart en Bayern München vergroot het de voorsprong op die twee ploegen en blijft in de race voor de kampioenstitel. FSV Mainz kreeg de beste kansen in het begin van de wedstrijd maar wist niet tot scoren te komen, iets dat Werder wel lukte. Vranjes bracht Bremen na rust op voorsprong, eerder had de Kroaat al een dot van een kans gemist maar hij maakte nu zijn fout goed. Kort voor tijd maakte Diego de tweede van de avond.