E. Koeman: "Het maximaal haalbare"

Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, was zondag na het teleurstellende gelijkspel van zijn ploeg tegen Willem II (0-0) duidelijk over de verdere toekomst. De oefenmeester liet namelijk weten dat hij bij de Rotterdamse club zal blijven. Zijn contract loopt nog door tot medio 2009.

Feyenoord is momenteel aan een slechte reeks bezig. De ploeg behaalde in zeven duels evenzoveel punten. "Het zijn misschien te weinig punten, maar het is niet anders", was het nuchtere commentaar van Koeman. "Dit is momenteel het maximaal haalbare. We hebben de kansen op de vijfde plaats tenminste nog in eigen hand."

Ook kreeg Koeman de vraag voorgelegd of het een blamage zou zijn als Feyenoord zich niet wist te plaatsen voor de playoffs voor Europees voetbal. Het antwoord van de oefenmeester was: "Bewaar die vraag maar voor als we vijfde zijn geworden, dan hoef je hem niet meer te stellen. We staan nog twee punten voor op SC Heerenveen. Het is spannend, ja, en dat zal wel zo blijven tot de laatste wedstrijd."

SC Heerenveen en Feyenoord moeten het deze competitie nog een keer tegen elkaar opnemen. Dit zal gebeuren in de laatste speelronde. De wedstrijd wordt in Friesland gespeeld.