Uitslagen Engeland ronde 30

In de Engelse Premier League wisten zowel Manchester United als Chelsea ruim te winnen. Liverpool kwam niet verder dan 0-0, terwijl Arsenal nipt onderuit ging bij Everton.

Ji-Sung Park en Wayne Rooney scoorden beiden tweemaal voor Manchester United in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Bolton Wanderers. Cristiano Ronaldo was de man van de wedstrijd, hij gaf bij de eerste twee goals de assist en bij de 3-0 schoot Park een rebound van Ronaldo\'s schot achter de blunderende doelman Jussi Jääskeläinen.

Chelsea had weinig te duchten van Sheffield United en won met 3-0. Na een kwartier stond het al 2-0. Andrei Sjevtsjenko opende in de vierde minuut de score met een fraaie diagonale volley op aangeven van Ricardo Carvalho. Tien minuten later tikte Salomon Kalou al vliegend de 2-0 binnen na een voorzet van Shaun Wright-Phillips. Chelsea was heel wat beter en miste nog aardig wat kansen. Na een uur zorgde Michael Ballack al koppend voor de 3-0. Sheffield raakte aanvaller Rob Hulse kwijt die zijn been op vermoedelijk twee plaatsen gebroken heeft. Woensdag gaat Hulse röntgenfoto’s maken, dan zal de definitieve blessure vastgesteld gaan worden.

Liverpool verspeelde tegen middenmoter Aston Villa twee punten. De komende tegenstander van PSV in de Champions League kwam op bezoek bij de club uit Birmingham niet verder dan 0-0. Door het gelijkspel bleef Liverpool op de vierde plaats staan.

Arsenal liet een goede kans laten liggen om uit te lopen op Liverpool. Arsenal had bij winst op Everton het gat naar de naaste achtervolger tot vier punten kunnen vergroten. De Gunners verloren echter door een doelpunt in de laatste minuut van Andy Johnson en staan nu nog maar één punt voor op Liverpool dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft.