Eredivisie wil duidelijkheid over uitzendrechten

De Eredivisie CV wil zo snel mogelijk duidelijkheid over de toekomst van de tv-zender Tien. De Telegraaf meldt vandaag dat John de Mol de gesprekken met RTL Nederland over de verkoop van zijn tv-zender Tien 'op een haar na' heeft afgerond.

"Maandag zal onze directeur Alex Tielbeke meteen informatie opvragen bij zowel Tien als RTL", aldus Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen.

Vorig seizoen bemachtigde De Mol de rechten om de samenvattingen van de Eredivisie tot de zomer van 2008 uit te zenden. Ook is Tien in het bezit van de uitzendrechten van de KNVB Beker en duels van het Nederlands elftal. Van Praag wil graag meer weten over de juridische structuur van de mogelijke verkoop van Tien aan RTL Nederland. "Dit is uiterst relevant om te bepalen in hoeverre de samenwerking of de fusie in strijd is met de afspraken die wij met onze twee tv-partners hebben gemaakt."

Volgens Van Praag kan Tien niet zomaar de uitzendrechten van het Eredivisievoetbal aan een andere zender overdragen. Maar hij wil nog niet op de zaken vooruitlopen. "Eerst moet duidelijk worden of er sprake is van een samenwerking, een fusie of een compleet nieuwe zender."

De Telegraaf meldt dat RTL van plan is om de samenvattingen van de Eredivisie op RTL 4 te gaan uitzenden. Op RTL 7 word al elke vrijdag een livewedstijd uit de Eredivisie uitgezonden.