Vooruitblik: PSV - Ajax

Komend weekeinde staat de topper tussen PSV en Ajax weer op het programma. De Eindhovense club is momenteel lijstaanvoerder in de Eredivisie. De Amsterdammers staan op de derde positie, maar hebben evenveel punten als AZ. Hieronder volgt een vooruitblik op dit duel.

Ronald Koeman, trainer van PSV, denkt dat hij tegen Ajax gewoon over Heurelho da Silva Gomes kan beschikken. Toch wordt de definitieve beslissing pas zaterdag, na de laatste training genomen. Mocht de Braziliaan fit zijn, dan zal hij spelen. Wanneer dit niet het geval is, dan speelt hij niet. Daarom heeft de oefenmeester uit voorzorg beroep gedaan op Ruud Boffin. De keeper zal tijdens het duel met de Amsterdammers op de bank zitten. OOk de 19-jarige Dirk Marcellis zit weer bij de selectie. De reden hiervoor is dat Alex naar Brazilië is vertrokken om te herstellen van zijn hamstringblessure. Verder is het nog niet duidelijk of Patrick Kluivert aan zal treden tegen zijn oude club. De aanvaller doet er in ieder geval alles aan om toch in actie te komen.

Ajax kan geruime tijd geen beroep doen op Leonardo. De speler staat zes tot negen maanden aan de zijlijn met een gescheurde kruisband. Henk ten Cate, trainer van Ajax, kan wel weer beroep doen op Jaap Stam en Wesley Sneijder. De verdediger speelde vorig weekend, in het treffen met FC Twente, niet mee vanwege een blessure aan zijn hamstring. De middenvelder raakte in diezelfde wedstrijd geblesseerd aan zijn bovenbeen. De medische staf van de Amsterdamse club heeft het tweetal fit verklaard. Thomas Vermaelen en Roger spelen in Eindhoven niet mee. De confrontatie met PSV komt voor het duo te vroeg.

Als we naar de statistieken gaan kijken, dan zien we dat PSV in Eindhoven de bovenliggende partij was. Van de 50 keer dat de ploegen in het Philips-stadion tegenover elkaar stonden, wist de thuisploeg 26 keer te winnen. Ajax deed het met twaalf overwinningen wat slechter. Ook werd er nog twaalf keer gelijk gespeeld. De laatste confrontatie tussen de twee ploegen in Eindhoven dateert van 23 oktober 2005. Toen wist PSV met 1-0 te winnen door een treffer van Timmy Simons. Of de Eindhovenaren deze editie ook weer weten te winnen, dat wordt komend weekend duidelijk. Zondag om 14:30 begint de wedstrijd tussen deze twee ploegen. De wedstrijd in Noord-Brabant staat onder leiding van arbiter Eric Braamhaar.

Submitter:  Bron: FOK!sport