Spyker moet wachten met protest tegen Super Aguri

Het team van Spyker F1 heeft tevergeefs geprobeerd een protest in te dienen tegen concurrent Super Aguri F1. Volgens het Nederlandse formule 1-team overtreedt de Japanse formatie de regels omdat het de auto niet zelf ontworpen heeft. Super Aguri zou met de auto van vorig seizoen rijden.

De FIA heeft Spyker gezegd dat het te laat was met het indienen van de klacht. Volgens de regels had dit afgelopen woensdag, direct na de technische keuring, moeten gebeuren. Spyker moet nu wachten tot de volgende Grand Prix, over drie weken in Maleisië, of kan naar de arbitragecommissie van de FIA stappen.

Spyker verwijt het team van Super Aguri dat het op een oneerlijke manier punten voor het constructeursklassement verdient. "Vroeger kwamen ze met hun auto nog niet in de buurt van ons en nu staan ze bij de kwalificaties ineens in de top tien. Dat zegt wel genoeg lijkt mij", aldus Victor Muller, president-directeur van Spyker.

Daarnaast is het Nederlandse team het ook niet eens met de handelwijze van de teams Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, maar Spyker wil zich nu eerst op Super Aguri richten. "We willen eerst kijken hoe dit gaat. Het kan een lange zaak worden", zei Muller.