Ten Cate: "Niks weggegeven"

Ajax heeft zondag op overtuigende wijze weten te winnen van FC Twente (1-4). Bij de Amsterdammers debuteerde Gregory van der Wiel. De verdediger liet zien dat hij zijn taak, het vervangen van Jaap Stam, prima uit kon voeren.

"Het was een fantastisch debuut'", zegt een trotse Van der Wiel. "De sfeer was fantastisch. Een debuut kan ook bijna niet beter als je van de nummer drie wint. Wie wint, voelt zich altijd goed. Je probeert te voetballen zoals je dat altijd doet. Ik was vooral blij toen ik hoorde dat ik in de basis zou starten. Je moet jezelf concentreren en gewoon je ding doen. Kort na de aftrap waren trouwens alle spanningen weg."

Ook de oefenmeester van Ajax, Henk ten Cate, was dik tevreden: "Van der Wiel maakte op imponerende wijze zijn debuut. Dit is toch een wedstrijd waar veel druk op staat. Gregory heeft het goed ingevuld. Ajax heeft vandaag een goede overwinning geboekt. We hebben niets weggegeven en genoeg gecreëerd.'"

De trainer van FC Twente, Fred Rutten, was het eens met de uitspraak van zijn collega Ten Cate. De overwinning van Ajax op zijn ploeg was verdiend. "Cijfers liegen nooit. We hebben vandaag het verschil gezien tussen top en subtop."