Brandts: "Het was een rommelige wedstrijd"

Ernie Brandts, de trainer van NAC Breda, sprak gisteravond, na afloop van de competitiewedstrijd tegen Heracles, van een "rommelige wedstrijd." Brandts zei dat hij van tevoren een moeilijke wedstrijd verwachtte.

"Je ziet wel, we spelen Heracles niet zomaar even van de mat, zoals velen verwacht hadden. Ik had het in de voorbeschouwing ook al gezegd, we zijn inmiddels een beetje verwend," aldus Brandts, die vond dat Heracles beter begon aan de wedtsrijd. "Ik vond het een zeer rommelige wedstrijd. Kwam ook omdat we in een andere veldbezetting en met wat andere spelers speelden. Het was wat onwennig allemaal. Heracles begon ook beter aan het treffen. Na verloop van tijd kwamen wij wat beter in de wedstrijd en scoorden dan ook de 1-0. Goed werd het echter nooit. We speelden te veel in twee linies - vijf spelers vóór en vijf achter. Ook maakten we vaak verkeerde keuzes op cruciale momenten, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. In de rust hebben we erop gehamerd om allereerst die 1-0 vast te houden en waar mogelijk de score uit te bouwen. In die volgorde. Het lukte echter niet om die voorsprong vast te houden, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kregen we alsnog de kansen om hier drie punten te pakken."

"Hoe dan ook, we pakken toch weer een punt en richten ons nu op de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Dat is de eerstvolgende, dus belangrijkste wedstrijd. Zo doen we dat al het hele seizoen en dat bevalt goed", aldus de trainer van de club uit Breda.