Disljenkovic niet naar Vitesse

Vladimir Disljenkovic is er niet in geslaagd om bij Vitesse een contract in de wacht te slepen. De technische leiding van de Arnhemse ploeg vond de Serviër niet goed genoeg om Harald Wapenaar te vervangen. Laatstgenoemde werd enkele dagen geleden voor een half seizoen aan Sparta verhuurd.

Disljenkovic kreeg in het Turkse Belek, waar Vitesse een trainingskamp had, de kans om zich te bewijzen. In het oefenduel met Kayerispor stond de keeper één helft onder de lat. In de wedstrijd die hierop volgde, tegen Konyaspor, speelde hij negentig minuten mee. Vitesse is na deze wedstrijden tot de conclusie gekomen dat de sluitpost onvoldoende capaciteit heeft om voor de club uit te komen. "We moeten helaas constateren dat Disljenkovic niet de versterking is waarop we hadden gehoopt", aldus Jan Streuer, manager voetbal van de ploeg uit Arnhem.

Momenteel beschikt Vitesse nog over twee keepers, namelijk Raymond van Driel en Piet Veldhuizen. De club is van plan om voor het sluiten van de transfermarkt nog een derde doelman te contracteren. De verwachting is dat de ploeg uit het Gelredome volgende week al een nieuwe goalie op proef krijgt. Streuer sprak de verwachting uit dat de Arnhemmers dan al een nieuwe keeper hebben aangetrokken.