Wielinga naar Saunier Duval

Als het budget het toelaat tekent Remmert Wielinga binnenkort een contract bij Pro Tour-formatie Saunier Duval. Wielinga reed vorig jaar voor QuickStep-Innergetic en was daarvoor in dienst bij de Rabobank.

Het afgelopen jaar reed Wielinga met wisselend succes in het shirt van QuickStep-Innergetic. Wielinga staat bekend om zijn grote fysieke capaciteiten. Testresultaten in de voorbereiding op het seizoen zijn zonder uitzondering altijd uitmuntend te noemen. Wielinga staat er echter ook om bekend dat deze grote fysieke capaciteiten er in de koers vaak niet uitkomen.

Manager Mauro Gianetti van Saunier Duval gelooft dat zijn aanwinst weer tot goede prestaties zal komen als de goede omstandigheden worden gecreëerd. "Bij ons wordt er geen druk op zijn schouders gelegd. Beide partijen kijken er naar uit om met elkaar te gaan werken. Ik reken er daarom op dat het vandaag of morgen tot een akkoord komt, al moet ik de transfer nog wel aan de sponsors voorleggen."

Vorig seizoen won Wielinga de GP Chiasso. Daarmee maakte hij grote indruk op Gianetti. "De GP Chiasso is een zware wedstrijd met lastige beklimmingen. Er staan altijd tweehonderd renners aan de start, maar er halen er maar veertig de finish. Als je dan zoals Wielinga na een ontsnapping van 160 kilometer solo als winnaar over de meet kan komen, bewijs je tot erg veel in staat te zijn."