Reacties na NEC - Ajax

Henk ten Cate, trainer van Ajax, heeft aangegeven dat hij angst zag bij zijn ploeg. De Amsterdammers speelden zaterdag gelijk tegen NEC (2-2). Verder beweert de oefenmeester dat zijn ploeg niet meer durfde te voetballen toen ze op voorsprong stonden.

De gelijkmaker van NEC volgde na een fout van Wesley Sneijder. De middenvelder moest dit bekopen met het feit dat hij direct gewisseld werd. "Iemand met zijn ervaring mag dergelijke fouten niet meer maken. We kwamen vervolgens nog op achterstand ook. Gelukkig maakte Gabri gelijk", was het commentaar van Ten Cate. Toch was de trainer positief gestemd over het eerste uur van de wedstrijd. "Daarin hebben we het duel gecontroleerd. NEC kreeg geen kans, al moet ik toegeven dat wij ook niet te veel uitspeelden. Maar al met al was het naar behoren."

De trainer van NEC, Mario Been, was dik tevreden met het resultaat wat zijn ploeg behaalde: "Dit punt moeten we koesteren. Normaal gesproken is Ajax een maatje te groot. Ik moet mijn jonge elftal daarom een groot compliment maken."