Landis wil nog één keer Tour winnen

Floyd Landis wil nog één keer de Tour de France winnen. Ook is hij nog steeds overtuigd van zijn onschuld. Dat verklaart hij in een interview aan het Belgische Sportwereld.be.

Landis gaat op Sportwereld.be uitgebreid in op zijn leven na de laatste Tourdag. Hij praat uiteraard over zijn dopingzaak, maar ook over zijn heupoperatie en de zelfmoord van zijn zwager.

Landis verklaart nog altijd onschuldig te zijn. "Mij treft geen blaam. Het is ontzettend jammer. Ik ben de man die ermee moet leven, maar dit is slecht voor iedereen. In deze zaak zijn geen winnaars."

Over zijn heupoperatie: "Elke week gaat het beter. Ik ben zes kilogram aangekomen. De laatste twee weken zat ik wat meer op de fiets. Vorige week reed ik op een dag zes uur om te zien hoe de heup het hield. Het was perfect. Het kost me niet langer veel mentale moeite om op die fiets te stappen. Nooit eerder lag ik vier maanden stil. In het begin moest ik mezelf vooruitbranden."

Landis verwacht dat hij terugkomt als wielrenner. "Natuurlijk. Wanneer weet ik niet. Volgend seizoen, of het jaar erop. Die gedachte houdt me gezond. Eerst moet ik nog een heel andere race rijden. Hoe lang die duurt, weet niemand. Ik hoop dat ik in maart word opgeroepen door het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA). Ik wil de wereld bewijzen dat dit nooit mocht gebeurd zijn. Daarna wil ik nog één keer de Tour winnen, zodat ik een échte party krijg."