Glock tweede testcoureur BMW

Vandaag is bekend geworden dat Timo Glock volgend seizoen de tweede testcoureur van BMW Sauber is. Nick Heidfeld en Robert Kubica rijden volgend jaar de races, terwijl Sebastien Vettel aangesteld is als derde coureur.

"We kennen Timo al lange tijd", legt teambaas Mario Theissen uit. "Hij begon zijn carrière immers zes jaar geleden in de Formule BMW. Hij won dat kampioenschap twee keer. Sindsdien heeft hij veel successen geboekt in verschillende raceklasses, waaronder de Formule 3, de Formule 1 en de Amerikaanse Champ Car-serie. In 2006 reed hij een zeer indrukwekkend seizoen in de GP2-serie. Volgend jaar zal hij ons helpen bij het testen. Hij komt niet in actie op de vrijdagen."

Glock zelf is vanzelfsprekend erg blij met zijn nieuwe baan. "Ik heb het team leren kennen tijdens mijn twee testsessies in Barcelona en Jerez en ik kijk er enorm naar uit om volgend jaar achter het stuur van de F1.07 te kruipen. Voor een coureur bestaat er geen grotere uitdaging dan rijden in een Formule 1-bolide. De Formule 1 is altijd mijn doel geweest."

De Duitser reed in 2004 al vier Formule 1-races voor Jordan Grand Prix, en zal volgend jaar wederom voor het iSport-team in de GP2-klasse uitkomen.