"Van der Vaart kon frustratie niet aan"

Het lopende seizoen zou voor Hamburger SV nog heel lang kunnen gaan duren. De ploeg, welke vorig seizoen op de derde plaats in de Bundesliga eindigde, verloor zaterdag van VfL Bochum (2-1). Deze ploeg stond tot die dag op de laatste plaats in de Duitse competitie.

"We zijn allemaal zeer, zeer teleurgesteld", aldus trainer Thomas Doll. "We kwamen snel 1-0 achter, maar hebben ons terug in de wedstrijd geknokt. Om dan uiteindelijk weer met lege handen te staan, is zeer frustrerend."

Ook voor Rafael van der Vaart was dit een vervelende wedstrijd. De international van Oranje had zoveel frustraties dat hij in het duel met VfL Bochum een rode kaart kreeg. "Het is duidelijk dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. We hebben niet alleen drie punten, maar ook Rafael van der Vaart verloren. Bij hem sloegen de stoppen door. We zitten simpelweg in een heel zware periode. We kunnen nu maar één ding doen en dat is blijven geloven in onszelf. Er komen betere tijden, dat is zeker", ging de trainer verder.