Vooruitblik: Ajax - PSV

Dit weekend staat er een onvervalste topper op het programma, namelijk de wedstrijd tussen Ajax en PSV. Deze twee clubs bezetten momenteel de eerste en tweede plaats in de Eredivisie. Hieronder volgt een vooruitblik naar de wedstrijd van zondag.

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, beschikt in de wedstrijd tegen PSV over een bijna fitte selectie. Ryan Babel is de enige speler die het duel van zondag aan zich voorbij moet laten gaan. De aanvaller zit al bijna een maand aan de kant vanwege een blessure aan zijn knie. Alle overige spelers zijn blessurevrij of hebben geen schorsing aan hun broek hangen. In tegenstelling tot afgelopen donderdag, tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag (2-0) om de KNVB Beker, zal John Heitinga weer terugkeren bij de selectie. De verdediger zat tegen de Haagse ploeg namelijk een schorsing uit.

Ook Ronald Koeman, trainer van PSV, kent weinig personele problemen in aanloop naar de topper. Zo kan de oefenmeester in Amsterdam weer beschikken over Manuel da Costa (enkel), Diego Tardelli (enkel) en Philip Cocu (kuit). Het drietal is weer helemaal hersteld en kan zondag in actie komen. Eerder deze week liet Cocu de wedstrijd in het kader om de KNVB Beker, tegen Vitesse (4-0), aan zich voorbij gaan. Patrick Kluivert trainde de afgelopen week volop mee met de selectie van de Eindhovenaren. Toch zal de aanvaller nog niet spelen tegen zijn voormalige werkgever. Bovendien is de kans erg klein dat hij voor deze wedstrijd plaats mag nemen op de reservebank.

Gezien de statistieken mist Ajax het voordeel in de Amsterdam ArenA. In het eigen stadion wist de ploeg namelijk maar twee keer te winnen. PSV deed het vele malen beter met negen maal winst. Verder speelden de beide ploegen nog twee keer gelijk. De laatste wedstrijd in de Eredivisie tussen de beide clubs, welke in Amsterdam werd gespeeld, dateert van 11 maart 2006. Toen eindigde de confrontatie in een gelijkspel (0-0). Komende zondag zal duidelijk worden hoe de verhoudingen tussen Ajax en PSV zich vertaald in doelpunten. Dan wordt ook duidelijk of de Amsterdammers in staat zijn om de eerste plaats te behouden. Bij een verlies nemen de Eindhovenaren deze positie namelijk over. Aanstaande zondag om 12:30 wordt in de Amsterdam ArenA afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Jan Wegereef.

Submitter:  Bron: FOK!sport