Uitslagen België speelronde 11

Vandaag stond de elfde speelronde van de Jupiler League op het programma. Koploper Racing Genk wist met 4-0 te winnen van Germinal Beerschot.

Racing Genk - Germinal Beerschot

De thuisclub begon zoals wel vaker met een vliegende start binnen de drie minuten had de ploeg van trainer Hugo Broos het eerste doelpunt al in de netten liggen via Kevin Vandenbergh. Na een kwartier zakte Genk terug en kwam Germinal beter in de wedstrijd. Grote kansen wisten de bezoekers niet te forceren. Hierna leek het wel of Sinterklaas al weer in het land was want de verdedigers van 'de Ratten' gaven de doelpunten in recordtijd weg. Bosnjak, Vandenbergh en Vrancken zorgden ervoor dat de wedstrijd al voor de rust gespeeld was.

Standard - Anderlecht

Het duel tussen de nummer 2, Anderlecht en de Nummer 6 Standard stond zondagavond op het programma. Standard begon gretig aan de wedstrijd en kreeg in de eerste twintig minuten een aantal goede kansen waaronder een kans via Geraerts. Na 24 minuten begon Anderlecht een beetje dreigend te worden via Vanden Borre, Boussoufa en Hassan maar deze kansen leverden geen doelpunten op.

Na rust was de eerste kans wederom weer voor de thuisploeg maar ook deze ging er niet in. Standard had graag een strafschop gehad voor een overtreding van Zitka op Jovanovic maar de scheidsrechter zag hier niets in. De wedstrijd eindigde zoals hij begon in een 0-0 eindstand.