Uitslagen Duitsland Speelronde 10

Ook dit weekend werd er weer gevoetbald in de Duitse Bundesliga. Werder Bremen en Bayern München leden puntverlies door gelijk te spelen. VfB Stuttgart profiteerde hiervan door zijn wedstrijd wel in winst om te zetten.

Vooraf was de vraag met welke cijfers Werder Bremen zou gaan winnen van Energie Cottbus. Niemand verwachtte dan ook dat de thuisploeg, onder leiding van Thomas Schaaf, met één punt van het veld zou stappen. Vijf minuten na aanvang van de tweede helft kwam Cottbus op voorsprong door een treffer van Francis Kioyo. Het leek er dan ook een tijd op dat de uitploeg met drie punten zou vertrekken. Een kwartier voor tijd wist Ivan Klasnic, namens Werder Bremen, de stand weer gelijk te trekken.

VfB Stuttgart deed wat het moest doen van Alemannia Aachen en dat was winnen. Aachen maakte een opvallende start aan het begin van dit seizoen, maar is inmiddels steeds verder aan het afzakken naar de kelder van de Bundesliga. Ook tegen Stuttgart werd er niet gewonnen. Na negentig minuten spelen stond er 2-4 op het scorebord. De uitspelende ploeg wist na bijna een half uur spelen, via Mario Gomez en Thomas Hitzlsperger, op een comfortabele 2-0 voorsprong te komen. Vrij snel hierna deed Sascha Rösler wat terug voor Aachen. Direct na rust werden de ambities van Aachen de grond in geboord na een treffer van Marco Streller. Ook na een uur spelen wist de Zwitser het net te vinden. In de slotfase deed Vedad Ibisevic nog wat terug voor de thuisploeg.

Schalke 04 moest winnen van Bayern München om alle kritiek, die de ploeg over zich heen heeft gekregen, definitief de grond in te boren. Binnen twintig minuten stonden de Königsblauen op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van Peter Løvenkrands en Levan Kobiashvili. Bayern liet het er niet bij zitten en kwam op slag van rust terug door een treffer van Andreas Ottl. Toen de tweede helft zeven minuten aan de gang was trok Roy Makaay de stand weer gelijk.