Uitslagen Schotland speelronde 13

In de Schotse competitie won Celtic de topper tegen Hearts en gingen de Rangers ten onder bij Dundee United.

Hearts of Midlothian liet de kans schieten om de Schotse Premier League nog enigszins spannend te maken. De ploeg leidde tot kort voor tijd in de uitwedstrijd tegen de ongenaakbare koploper Celtic, dankzij een treffer van Velicka in de 72ste minuut. Vijf minuten voor tijd maakte Jarosik echter toch nog gelijk voor de thuisploeg. In de laatste minuut van de wedstrijd zette de ingevallen Jan Vennegoor of Hesselink Craig Gordon van Hearts zo onder druk dat die de bal in eigen doel werkte: 2-1.

De nummer drie in Schotland, Glasgow Rangers, ging verrassend onderuit bij Dundee United. Charlie Adam zorgde vroeg in de tweede helft nog wel voor de 0-1 voorsprong voor de Rangers. Na de onverwachte gelijkmaker van Garry Kenneth greep Dundee United acht minuten voor het einde de volle winst. Lee Mair kopte raak uit een voorzet van Craig Conway en wist zo voor Dundee de drie punten te behalen.

Morgenavond spelen Inverness CT en Aberdeen nog tegen elkaar.