Alonso gehuldigd in Oviedo

Zondag is wereldkampioen Fernando Alonso in Oviedo, zijn geboortestad, gehuldigd. De Spanjaard wist een week geleden zijn titel in de Formule 1 te prolongeren door Michael Schumacher in het algemeen klassement voor te blijven. Tijdens de bijeenkomst waren ruim 20.000 mensen aanwezig.

Alonso hield voor de samengekomen menigte een toespraak en zei daarin het volgende: "Het is een geweldige eer om de stad zo te zien, met al die vlaggen en iedereen gekleed in het blauw en geel. Ik wil jullie enorm bedanken voor de steun die jullie me tijdens elke race weer hebben gegeven. Ik heb volgens mij de beste supporters van de wereld. Je ziet het wel in andere sporten, dat fans je massaal toezingen, maar bijna niet in de autosport. Slechts heel weinig coureurs mogen dit meemaken."

Verder vertelde de coureur ook nog over het afgelopen seizoen met als hoogtepunt de winst op het circuit in zijn geboorteland Spanje. "Het was een race waarin alles anders voelde dan anders. Ik gaf in elke bocht net een beetje meer, doordat ik van bocht naar bocht werd aangemoedigd", vertelt Alonso.

Maandag bezocht de Spaanse rijder van Renault F1 de fabriek van het gelijknamige automerk in Viry-Châtillon. Hier heeft hij de motorafdeling bedankt voor het afgelopen seizoen. Mede zonder hen had Alonso de titel misschien nooit kunnen verdedigen.