"2006-motoren verplicht in 2008"

Max Mosley heeft een einde gemaakt aan de voortdurende discussie over de te gebruiken motoren in 2008. Hij zegt dat de motoren die op 1 juni jl. achterin de wagens lagen, definitief in 2008 verplicht zullen worden gesteld.

Hij reageert hiermee op het uitblijven van overeenstemming op de zogenaamde Indianapolis Proposal, waarin afspraken werden gemaakt over een gedeeltelijke engine freeze. "Het is duidelijk dat we moeten stoppen met discussieren over de motorreglementen en ons volledig moeten richten wat we al hebben", schreef Mosley in een brief aan alle elf Formule 1-teams. "Dat betekent dat de motoren die we in 2008 gaan gebruiken, dezelfde zullen zijn als die op 1 juni 2006 werden gebruikt."

Mosley heeft de teams opgeroepen om de doorontwikkeling van motoren te reduceren, "om zinloos en verspillend werk voor slechts één seizoen te voorkomen." Hij hoopt dat de Indianapolis Proposal de basis zal vormen van de nieuwe reglementen voor 2008. Eerder was er sprake van een fonds van zeventig miljoen euro om de onafhankelijke teams bij te staan in hun contractsbesprekingen met motorfabrikanten, maar Mosley is bang dat dit geld verkeerd terecht zou komen, bijvoorbeeld bij aan teams gelieerde motorfabrikanten die het zouden gebruiken voor nieuwe technieken.