Reacties van coureurs op vertrek Montoya

Michael Schumacher, Fernando Alonso en Jenson Button hebben commentaar gegeven op het vertrek van Juan Pablo Montoya uit het Formule 1 circus.

Oud-wereldkampioen Michael Schumacher reageerde als eerste en begrijpt niet wat er aantrekkelijk is aan de NASCAR-competitie. "Ik zou het persoonlijk nooit doen. Wat is er spannend aan de NASCAR als je alleen maar ovalen rijdt. Het zijn zware en onderontwikkelde wagens ten opzichte van de Formule 1. Ik zou het geen uitdaging vinden", aldus Schumacher. Op de vraag of het vertrek van Montoya een gemis zou zijn voor de Formule 1 wilde de Duitser niet antwoorden: "Je hoeft niet met iedereen vrienden te zijn. Ik kan niet zeggen dat ik echt vrienden met hem was. Ik ken hem nauwelijks."

Renault-coureur Fernando Alonso zegt verbaasd te zijn over het vertrek van de Colombiaan: "De eerste keer dat ik het nieuws las was ik verrast." Verder is de Spanjaard blij dat de Colombiaan geslaagd is in het vinden van een nieuwe uitdaging. De Brit Jenson Button, coureur bij Honda, vindt het een stap terug voor Montoya. "Ik denk dat hij zijn lot niet in de handen van Ron Dennis wil leggen. Als Ron hem niet wil voor volgend jaar, waar gaat hij dan heen? Dit is waarschijnelijk de beste optie voor hem", aldus de teamgenoot van Rubens Barrichello. Ron Dennis is teambaas bij het team van McLaren.