RG: Hingis naar kwartfinales

Martina Hingis heeft de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Zwitserse, bezig aan een sterke comeback in het circuit, versloeg Sharar Peer met 6-3 2-6 6-3.

Peer was een geduchte tegenstandster voor Hingis. De Isaelische won namelijk in de vorige ronde van Dementieva. In de tweede game brak Hingis al door de service van Peer, maar dit betekende weinig bleek later. De drie games daarna waren namelijk ook allemaal breaks: 3-3. Op 4-3 voor kon Hingis opnieuw de service van Peer breken. Ondanks dat de Zwitserse veel onnodige fouten maakte kon ze wel de set uitserveren: 6-3.

Het matige spel van Hingis zette zich voort in de tweede set. Peer, als 31ste geplaatst, wist de voormalige nummer één van de wereld twee keer te breken, waardoor ze 5-1 voorkwam. Peer leverde haar eigen service nog één keer in, maar Hingis wist voor de derde keer op rij haar service niet te houden: 6-2 Peer. Het was te donker om verder te spelen, de wedstrijd zou afgemaakt worden op de maandag.

Bij het begin van de derde set op de tweede dag van deze partij kende vooral Peer veel problemen om haar service te houden. Het was dan ook al snel 4-2 voor Hingis. Bij die stand verloor de Israelische opnieuw haar service, waardoor Hingis op 5-2 voor de wedstrijd mocht gaan serveren. Na het wegwerken van twee breakpunten leek Hingis klaar om de wedstrijd te beëindigen, maar hier wilde Peer niet van weten. Ze verzilverde haar derde kans en kwam terug tot 5-3. Peer wist haar eigen servicegame niet te behouden, waardoor Hingis de laatste plaats in de kwartfinale wist te behalen. Daarin komt de Zwitserse uit tegen Kim Clijsters.