België en Turkije in balans

Bondscoach René Vandereycken van België kan nog even genieten van zijn ongeslagen status. Tegen Turkije speelden de Rode Duivels met 3-3 gelijk.

België begon dramatisch in Genk: Necati rondde af na een snelle aanval van Turkije. Geknoei van de thuisploeg beheerste het beeld en de 0-2 van Hasan Kabze leek het duel al vroeg te beslissen. De Rode Duivels brachten de spanning meteen terug, omdat Toraman zijn eigen doelman passeerde. Hieraan ging overigens een pingelactie van Huysegems vooraf. De aanvaller van AZ gaf even voor rust de assist voor de 2-2 van Sonck.

In het tweede bedrijf had België het beste spel, maar Turkije leek dankzij een kopdoelpunt van Tuncay weg te lopen met de zege. Totdat Hoefkens in blessuretijd de verhoudingen recht aandeed. Bij België startten de in Nederland spelende Simons, Huysegems en Swerts in de basis. In de tweede helft maakten Schollen en Dembele hun opwachting.