Paraguay niet langs Noorwegen

Paraguay is er niet in geslaagd Noorwegen te verslaan in een oefenduel: 2-2. De Zuid-Amerikanen herstelden zich van een matige eerste helft.

Noorwegen kwam na 21 minuten op voorsprong via een kopbal van Frode Johnsen uit een vrije trap. Niemand hield de aanvaller in het oog. Paraguay dreigde nauwelijks in het eerste bedrijf en meermaals bediende het team zich van de lange bal. Na rust verbeterde het spel van de Zuid-Amerikanen aanzienlijk: Carlos Gamarra en Nelson Valdez brachten de WK-deelnemer zelfs op voorsprong. Dankzij een kopdoelpunt van alweer Johnsen bleef Noorwegen een nederlaag voor eigen publiek bespaard.

Anibal Ruiz, de bondscoach van Paraguay, blikte tevreden terug: ”In Zuid-Amerika zijn we dit fysieke spel niet gewend, zodat deze wedstrijd een uitstekende test was voor de WK-duels tegen Engeland en Zweden.” Ruiz moet het tegen Engeland in ieder geval doen zonder Roque Santa Cruz, die kampt met een knieontsteking.