Giuly snapt niets van selectiebeleid Domenech

Met zijn club Barcelona pakte Ludovic Giuly dit seizoen veel prijzen. Maar ondanks het winnen van de Champions League en de Spaanse titel is de aanvaller niet opgenomen in de selectie van Frankrijk voor het naderende WK in Duitsland.

Het onbegrip over het selectiebeleid van Raymond Domenech, de bondscoach van Frankrijk, is bij de kleine aanvaller dan ook groot. "Ik denk dat er maar weinig spelers zijn, die in het jaar dat ze de Champions League hebben gewonnen, uit de nationale selectie worden gegooid. Ik heb aan alle eisen voldaan die de bondscoach onlangs op de televisie aanstipte. Ik speel regelmatig bij een ploeg op topniveau, ik heb ervaring, ik maak geen bezwaar tegen een reserveplaats, ik stel me altijd in dienst van de ploeg op, ik onderwerp me aan de wens van de trainer en ik doe mijn best wanneer er een beroep op me wordt gedaan."

"Maar ja, als je zonder uitleg zomaar niet meer wordt opgeroepen, neemt het vertrouwen in de coach vanzelf een beetje af. Het ergste vind ik nog wel, dat ik niet eens een eventuele reserve ben. Ik hoor dus blijkbaar niet eens bij de eerste dertig spelers die in aanmerking komen voor de nationale ploeg. Het was wel netjes en sportiever geweest van de bondscoach om me sinds mijn laatste interland uitleg te geven", aldus Giuly in een interview tegenover de Franse krant l'Equipe.