Darts: Scholten verliest tweemaal

Roland Scholten is nog altijd niet zeker van een halve finaleplaats in de Premier League Darts. The Tripod verloor vanavond zijn beide partijen en treft tijdens de laatste speelronde Phil Taylor.

Met name Scholtens nederlaag tegen Peter Manley is kostbaar; dat Raymond van Barneveld te sterk zou zijn was ingecalculeerd. Manley won met 8-6 van Scholten en heeft opeens volop kans op een stek in de halve eindstrijd. Onze landgenoot was vooral scorend ondermaats. Aan het begin deelde Manley in de malaise (vooral zijn bijnaam One Dart was af en toe allerminst rechtvaardig), zodat Scholten met 4-2 de pauze inging. Manley kwam echter als herboren terug en pakte vijf legs aaneen, alvorens Scholten iets terugdeed. Op 7-6 bleef de Engelsman koel en met een check-out van 75 stelde hij z’n vierde zege veilig.

”De druk was hoog: ik móest winnen”, zei Manley. ”Ik ben vastbesloten de play-offs te halen en hoop dat de andere resultaten in mijn voordeel uitpakken.” De runner-up van het afgelopen WK had alvast het geluk dat de gekwalificeerde Van Barneveld zijn sportieve plicht vervulde en Scholten met 8-3 versloeg. Barney racete al snel naar 4-0 en via 6-2 stevende hij af op een comfortabele overwinning.

Phil Taylor bleef ongeslagen door Colin Lloyd met 8-3 opzij te zetten. Lloyd kende een goede start door de eerste leg te pakken, maar Taylor liet hierna nog maar weinig heel van zijn opponent. Liefst vijf legs achtereen pakte The Power, waarvan één via een elfdarter. Taylor toonde zich na afloop meelevend voor de moeilijke positie van Lloyd: ”Hij is de nummer één van de wereld en iedereen jaagt op hem, hetgeen lastig is”

Opvallend was de nederlaag van Ronnie Baxter tegen Wayne Mardle. Hawaï 501 kwam in zijn eerste negen duels niet tot winst, maar klopte Baxter met 8-5. ”Ik weet dat ik kwalificatie niet meer in eigen hand heb, maar ik wil nu vooral genieten”, keek Mardle vooruit op de beslissende avond in Reading, komende week. Liefst zes wedstrijden staan er dan op het programma, terwijl nog twee tickets voor de halve finales vacant zijn.


Uitslagen Week 9
Roland Scholten – Peter Manley 6-8
Colin Lloyd – Phil Taylor 3-8
Wayne Mardle – Ronnie Baxter 8-5
Roland Scholten – Raymond van Barneveld 3-8

Stand na Week 9:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor**112187 - 42
2.Raymond van Barneveld**91569 - 36
3.Roland Scholten111068 - 70
4.Peter Manley11855 - 76
5.Colin Lloyd10753 - 71
6.Ronnie Baxter10653 - 72
7.Wayne Mardle10552 - 74

Nummers één t/m vier naar halve finales

** = naar halve finale

Resterend Programma:

Week 10 – Donderdag 4 mei:
Colin Lloyd – Raymond van Barneveld
Peter Manley – Ronnie Baxter
Raymond van Barneveld – Wayne Mardle
Phil Taylor – Roland Scholten
Ronnie Baxter – Raymond van Barneveld
Wayne Mardle – Colin Lloyd

Finaleronde – Maandag 29 mei