Uitslag FA Cup:Middlesbrough-West Ham United

West Ham United heeft de finale van de FA Cup bereikt. De Londenaren versloegen Middlesbrough met 0-1 dankzij een doelpunt van Harewood.

Het was alleen maar Middlesbrough dat aanvankelijk aan het voetballen was in Villa Park. Dit vertaalde zich in kansen voor onder meer Hasselbaink en Downing. West Ham hield zich naast verdedigen ook met andere dingen bezig: tien minuten voor rust deelde Dean Ashton van The Hammers een elleboog uit aan Schwarzer. De Australische keeper kon niet verder spelen, verwacht wordt dat hij een kaakbreuk heeft opgelopen. Dat Ashton ook kan voetballen, bewees hij vlak voor rust toen hij Benayoun een schotkans gaf. De Israëliër was echter niet in staat deze aardige actie een passend vervolg te geven.

In de tweede helft was er sprake van een gelijkopgaande strijd: er waren kansen over en weer. Na enkele felle charges en hard inkomen aan beide kanten, raakten de gemoederen steeds verder verhit. Na 78 minuten belandde de bal via het hoofd van Ashton bij Marlon Harewood die meteen schoot en het leer onhoudbaar achter keeper Jones schoot. Middlesbrough, waar Boateng en Hasselbaink beiden de negentig minuten volmaakten, zette West Ham onder een zware druk wat tot vele scrimmages in de doelmond leidde. Boro kreeg nog een gouden kans in blessuretijd, maar Chris Riggott toonde zich totaal niet koelbloedig en mikte meters naast. Een minuut later floot scheidsrechter Mike Riley voor het einde van de wedstrijd.

Voor West Ham betekent de overwinning dat het verzekerd is van een plaats in het UEFA Cup toernooi. In de finale op 13 mei ontmoet de ploeg van Alan Pardew Liverpool, dat zaterdag Chelsea uitschakelde.