Uitslagen Duitsland speelronde 28

Dit weekend werd de 28e speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Bayern München won zeer verrassend niet, en HSV deelde een gevoelige tik uit aan concurrent Schalke.

Op bezoek bij hekkensluiter FC Köln kwam Bayern München al binnen het kwartier op achterstand door een treffer van Markus Feulner na misgrijpen van doelman Oliver Kahn. Een minuut later had de voorsprong al verdubbeld kunnen worden, ware het niet dat scheidsrechter Drees geen opzettelijk hands zag in de parering van Oliver Lahm op de doellijn. De Beierse formatie had grote moeite om in het spel te komen, maar kwamen op het half uur toch langszij dankzij een kogel van Willy Sagnol. Zes minuten later beging Kahn echter zijn tweede blunder van de wedstrijd door een schot van Albert Streit beleefd uit de weg te gaan. Een slalom van Roy Makaay zorgde er zes minuten voor rust voor dat de ploegen met een gelijke stand de kleedkamers in konden. Tot aan de treffer was Köln de enige club uit de Bundesliga op dit moment waartegen de Nederlander nog nooit gescoord had. Aan het einde van de tweede helft stond het nog steeds 2-2, ondanks dat de vier goals uit de eerste helft de meest productieve helft van het seizoen bij een wedstrijd in Keulen betekende.

Werder Bremen ging op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Ondanks de 5-0 overwinning die Bremen vorige week liet aantekenen haperde de aanval dit keer opnieuw. Bij de Frankfurter aanval stond het vizier echter ook niet altijd op scherp of kon Tim Wiese redding brengen. Dit duurde echter slechts tot aan het half uur, wanneer een blessure de keeper doet opgeven. Derde keeper Christian Vander loste de flamboyante doelman af. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er voor beide zijden meer kansen, maar Vander en zijn collega Oka Nikolov stonden hun mannetje. In de 70e minuut nam scheidsrechter Herbert Fandel echter een discutabele beslissing. Dat Marko Rehmer Miroslav Klose vasthield stond buiten kijf, maar over waar de overtreding plaatsvond waren de meningen verdeeld. Volgens Fandel was het binnen het strafschopgebied, en Klose zelf schoot onberispelijk binnen voor de enige treffer van de wedstrijd.

Op zondag stond de kraker tussen Schalke en HSV op het programma in de Arena AufSchalke. Met veel aanvallend spel ontwikkelde de wedstrijd zich tot een mooie pot waarin beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Dat duurde echter slechts een half uur. Een klap in het gezicht van Rafael van der Vaart kwam Braziliaan Rafinha van Schalke op een rode kaart te staan en nodigde de noorderlingen uit om druk te gaan zetten. Scheidsrechter Schiri Fleischer had daarna de handen vol aan de verhitte sfeer die in het stadion hing, en de bijna vijandige houding van de toeschouwers leek HSV parten te spelen. Doelpuntloos werd de eerste helft afgesloten. In de tweede helft werd aan Hamburger zijde Ailton ingebracht, en kwam René Klingbeil erin voor Nigel de Jong, die al vanaf het kwartier met een gele kaart speelde. Na bijna een kwartier in de tweede helft werd dan eindelijk de ban gebroken. Een zwak optreden van doelman Frank Rost liet een licht van richting veranderd schot van Van der Vaart voor de 0-1 zorgen. HSV liet zich vervolgens de wedstrijd aanleunen, en in de 80e minuut gooide Ailton persoonlijk de wedstrijd tegen zijn oude club op slot.

Elders eindigde de strijd der Borussen in een 2-1 overwinning voor Mönchengladbach, en zette Bayer Leverkusen Kaiserslautern hardhandig met beide benen weer op de grond: 5-1. Duisburg behaalde een punt bij Wolfsburg en kruipt hiermee iets dichter bij Mainz, dat met 3-0 bij Nürnberg verloor. Bij Hertha kon de staf weer even opgelucht ademhalen na de 2-0 overwinning tegen Stuttgart, en Arminia Bielefeld haalde drie punten bij Hannover 96: 0-1.