Uitslagen Schotland Speelronde 30

In de Schotse competitie heeft Heart of Midlothian de voorsprong van zes punten op Glasgow Rangers in stand gehouden door met 1-1 gelijk te spelen tegen de concurrent voor de tweede plaats.

Hearts begon de wedstrijd beter. In de negende minuut van de wedstrijd scoorde Edgaras Jankauskas de 1-0 nadat hij van dichtbij een voorzet van Paul Hartley binnen wist te knallen. Halverwege de tweede helft kwamen de Rangers langszij via een treffer van Thomas Buffel. De Belgische aanvaller werkte een lage voorzet van Chris Burke achter doelman Craig Gordon van Hearts.

In het slot van het duel kregen beide ploegen nog kansen om te winnen. Buffel was nog enkele malen gevaarlijk en Robbie Nielson raakte het aluminium namens Hearts.

Aankomende woensdag speelt Celtic nog tegen Inverness.