'Ferrari in Australië met andere vleugel'

Er is nieuwe ophef ontstaan over de vleugels van de Ferrari's. De voorvleugel zou tijdens de race illegaal zijn geweest en ook over de achtervleugel zou de FIA haar twijfels hebben.

Op televisiebeelden van een Duits satellietstation, die verschillen van de wereldwijde beelden, zou te zien zijn geweest dat onder een bepaalde druk in de voorvleugel pinnen zouden verschuiven, waardoor de vorm van de vleugel kan veranderen. Dit zou geinterpreteerd kunnen worden als beweegbare delen aan een vleugel, wat is verboden door de FIA.

Verschillende kijkers van de televisiezender hebben de Formule 1-teams geattendeerd op de beelden waarop dit te zien zou zijn geweest en er wordt gefluisterd dat maar liefst negen teams bezwaar zouden hebben aangetekend bij de FIA. Alleen Red Bull Racing, afnemer van Ferrarimotoren, zou zich stil hebben gehouden.

Update 19-03-06 @ 11.44u:
Na overleg tussen Charlie Whiting, Ross Brawn, Jean Todt en de overige teams is tot een compromis gekomen waarbij Ferrari belooft dat het bij de volgende race met andere vleugels rijdt. Het team zou het er inmiddels mee eens zijn dat haar interpretatie van de regels toch fout is. Brawn weigerde dat in eerste instantie weigerde toe te geven, maar is nu dus toch overstag gegaan.

De andere teams trekken hun protest in, als de FIA hen kan beloven dat de nieuwe vleugels ook daadwerkelijk aan de regels voldoen.