Uitslagen Duitsland speelronde 24

In de Duitse Bundesliga is dit weekeinde de 24e speelronde gespeeld. Hoogtepunt van het weekend was de overwinning van nummer twee HSV bij koploper Bayern München. Hertha kende een nieuw dieptepunt met een afgetekende thuisnederlaag tegen FC Köln.

In de eerste helft van de competitie was het Hamburger SV dat als enige club aantoonde dat Bayern München verslagen kon worden. Dat was echter in Hamburg. Dit weekeinde gingen de noorderlingen op bezoek bij de Beierse formatie, die thuis nog ongeslagen was. De afgelopen 23 keer dat de wedstrijd gespeeld werd haalde Bayern altijd punten. Nog nooit stonden er echter vier Nederlanders in de basis; Khalid Boulahrouz, Nigel de Jong en Rafael van der Vaart startten voor HSV, en bij Bayern stond Roy Makaay weer in de basis. Al binnen een minuut was het bijna raak; Claudio Pizarro miste het Hamburgse doel op een meter. Twee minuten later krulde Van der Vaart de bal net om het doel van Oliver Kahn heen. De toon van de wedstrijd was hiermee gezet. Na een kwartier zette Guy Demel HSV op voorsprong: slecht wegwerken van Michael Ballack bediende de Fransman op zijn wenken en de bal verdween in de lange hoek. Hierna leken de Beieren aangeslagen. HSV zette veel druk en ondanks dat zich dit niet in doelpunten vertaalde zag Felix Magath zich genoodzaakt in de rust Hasan Salihamidzic en Sebastian Deisler te vervangen door Bastian Schweinsteiger en Ali Karimi. Men kreeg hierdoor wel wat meer grip op de wedstrijd maar het duurde tot aan de 83e minuut voordat oudgediende Mehmet Scholl eindelijk het net wist te vinden en een punt leek te redden. Een minuut voor tijd was het echter De Jong die in zijn eerste goede wedstrijd voor HSV de 1-2 binnenkopte uit een duel met Willy Sagnol.

Werder Bremen toog naar Leverkusen voor een wedstrijd tussen een Champions League-kandidaat en een club met UEFA Cup-aspiraties. Al na drie minuten kwam Werder op voorsprong. Miroslav Klose werd door Juan in het strafschopgebied naar beneden getrokken en de vingers van Jörg Butt waren net te kort om de inzet van Torsten Frings te kunnen keren. Vervolgens nam Werder het initiatief maar had het grote problemen om Klose en Klasnic te bedienen. Leverkusen moest het hebben van uitbraken en lange ballen, die door de Werder-verdediging makkelijk gepareerd werden. Vier minuten voor rust kreeg Dimitar Berbatov echter alsnog een veel te open schotkans, en liet Tim Wiese dusdanig kansloos dat de keeper slechts de bal kon nakijken. De tweede helft ontaardde in een waar foutenfestival. Fatsoenlijke aanvallen werden niet meer opgezet en aan de score veranderde ook niets meer.

Schalke reisde af naar Hannover, waar de plaatselijke 96 de opponent was. Maar liefst twintig minuten liet de eerste doelpoging van de wedstrijd op zich wachten. Christian Poulsen tekende ervoor, en het werd beloond met de 0-1 voorsprong. Tien minuten later was het opnieuw raak: Zlatan Bajramovic verdubbelde de voorsprong van de ploeg uit Gelsenkirchen. In de tweede helft nam Hannover het initiatief over door slap spel van Schalke. Veel verder dan een aantal halve kansen kwam men echter niet. Er moest een tweede gele kaart voor Poulsen aan te pas komen om ook Hannover op het scorebord te krijgen. Een kwartier voor tijd was het Thomas Christiansen die een rebound op de penalty van Thomas Brdaric tot doelpunt promoveerde. Hierna zette Hannover nogmaals aan en werd Schalke volledig tot verdedigen gedwongen, maar het resulteerde niet meer in de gelijkmaker.

FC Köln behaalde de eerste overwinning in achttien wedstrijden, uit bij Hertha BSC. De roep om het vertrek van Hertha's technisch directeur Dieter Hoeneß werd hierdoor alleen maar luider. Nürnberg pakte belangrijke punten in het degradatieduel tegen MSV Duisburg. Door de 3-0 overwinning stonden de Franken een dag lang buiten de degradatiezone. Bert van Marwijk ontving FSV Mainz met Dennis Gentenaar voor het eerst in de basis. Eenmaal moest hij vissen, op een inzet van Michael Thurk, die de eindstand op 1-1 bepaalde. Frankfurt en Wolfsburg speelden 1-1 gelijk in een bijna-degradatieduel, waarbij Kevin Hofland en Tommie van der Leegte voor de club uit de Volkswagenstad in de basis startten. Arminia Bielefeld wist al sinds 1981 niet bij Gladbach te scoren en ging met 2-0 ten onder.