Uitslagen kwartfinales Coppa Italia

In Italië zijn de returns van de Coppa Italia gespeeld. De 'grote drie'; Juventus, AC Milan en Internazionale streden allen nog voor een plaats in de halve finales.

AC Milan moest dinsdag op bezoek bij Palermo om de 1-0 thuis overwinning in stand te houden. Het werd echter geen leuke avond voor de Milanezen. Na tien minuten schoot Mariano González Palermo op voorsprong. Acht minuten later maakte Andrea Caracciolo er alweer 2-0 van. Milan had met deze stand genoeg aan één goal. Daar kwam het niet van, en het was opnieuw González die het nog erger maakte: 3-0. Palermo schakelt Milan uit.

Ook Juventus wist de goede lijn uit de competitie niet voort te zetten. Thuis werd met 2-3 verloren van AS Roma. In Rome was het tijd om dat recht te zetten. Toen Olivier Dacourt na 18 minuten mocht inrukken zag het er alleen maar beter uit voor Juve, dat minstens twee keer moest scoren. Vlak na rust maakte Adrian Mutu eindelijk de openingstreffer vanaf elf meter. Helaas voor Juventus bleef het daarbij, en gaat Roma door naar de halve finales.

Udinese, dat thuis nog met 1-1 gelijk speelde tegen Sampdoria, moest uit aan de bak. Met deze stand moest natuurlijk gescoord worden. Antonio di Natale zette Udinese vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. Mirko Pieri verdubbelde die score tien minuten na de hervatting. Nu moest Samp drie keer scoren om nog door te kunnen gaan. Foti en Gasbaronni maakten nog gelijk, maar verder dan dat kwam Sampdoria niet. Ook Udinese bekert verder.

Vanavond speelt Internazionale in het Giuseppe Meazza tegen Lazio Roma. In Rome werd het een 1-1 gelijkspel.