Alonso: "Renault had me kunnen houden"

Fernando Alonso vindt dat Renault meer had kunnen doen om zijn verhuizing naar McLaren te voorkomen. Renault F1-president Patrick Faure wast echter zijn handen in onschuld.

Alonso gaf toe dat zijn overstap naar McLaren niet om een beter salaris ging. "Het ging over mij en Renault", aldus de Spaanse wereldkampioen. "Het ging niet om meer geld, maar meer over de toekomst." Hij voegde toe dat hij voelde dat hij nu een deel van zijn carrière afsloot om aan een nieuwe fase te beginnen. Alonso bevestigde dinsdag dat het contract bij het Britse team in eerste instantie voor drie jaar geldt.

Patrick Faure, president van de Formule 1-divisie van Renault, wierp echter tegen dat Renault nooit in de overstap gehoord is. "Hij heeft ons nooit iets gevraagd", zo zei Faure. "Als hij ons had gevraagd, hadden we waarschijnlijk wel een passend antwoord kunnen geven."

Alonso herhaalde nogmaals dat hij in 2006 zich wel compleet zal inzetten voor een prolongatie van de wereldtitel van 2005. Wel gaf hij toe dat hij dit seizoen meer gaat genieten van zijn werk. Overigens sloot Alonso niet uit dat hij na zijn drie jaar bij McLaren wil uitkijken naar een ander team.