Afrika Cup: Guinee wint groep C

In de laatste speelronde van groep C werd de verrassing compleet. Guinee heeft de groep weten te winnen, terwijl Zuid-Afrika puntenloos naar huis werd gestuurd.

Zambia en Zuid-Afrika hadden in hun wedstrijd tegen elkaar niks meer om voor te spelen en dat was aan het spel af te zien. In een inspiratieloze wedstrijd won Zambia met 1-0 door een doelpunt van Katongo. Voor Zuid-Afrika, vooraf toch door velen als kanshebber ingeschat, betekent dit dat het team na drie nederlagen naar huis kan.

Guinee en Tunesië waren al zeker van de volgende ronde en de wedstrijd ging dan ook alleen nog maar om de groepswinst. Beide ploegen hadden daarom gekozen wat andere spelers te laten beginnen en met name bij Tunesië was dit aan het spel af te zien. Ajacied Hatem Trabelsi was één van de negen spelers die uit het basiselftal van Tunesië was verdwenen.

Guinee begon de wedstrijd, ondanks ook negen veranderingen in de basiself, goed. Ousmane Bangoura wist al in de 15de minuut de 1-0 te scoren. De wedstrijd verliep daarna gelijk en beide ploegen kregen goede kansen.

In de tweede helft wist Guinee echter de score te vergroten. Invaller Pascal Feindouno, normaal spelend bij Saint-Ettienne, wist de 2-0 te scoren. Nadat Tunesiër Issam Merdassi na zijn tweede geel van het veld werd gestuurd, werd het zelfs nog 3-0 door een doelpunt van Kaba Diawara.

Zambia - Zuid-Afrika 1-0