Canadiens verslaan Stars

De Montréal Canadiens hebben gisteravond de Dallas Stars met 4-2 (2-0, 2-1, 0-1) weten te verslaan. Voor de Stars was dit de eerste nederlaag in zes wedstrijden.

Het was een opvallende overwinning voor de Canadiens gezien het aantal schoten op doel. De Habs wisten vier maal te scoren uit vijftien pogingen, terwijl de Stars uit 37 pogingen niet meer dan twee doelpunten scoorden.

Voormalig assistent-general manager van de Stars, Guy Carbonneau, stond achter de bank bij de Canadiens. Hij is bij dit team de huidige assistent-trainer sinds het ontslag van coach Claude Julien en assistent Rick Green. Het was voor Carbonneau de eerste wedstrijd tegen zijn oude team uit Texas. Carbonneau zal volgend seizoen gepromoveerd worden tot hoofdtrainer van de Canadiens.

De Canadiens begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten in de eerste periode door middel van twee powerplay-doelpunten uit evenveel pogingen een 2-0 voorsprong te pakken. Beide doelpunten kwamen van de stick van Mike Ribeiro. Het eerste doelpunt was al na een minuut een feit, nadat Jussi Jokinen namens de Stars na een halve minuut een strafzit van twee minuten kreeg. Dit gebeurde naar aanleiding van een holding overtreding. Het tweede doelpunt van Ribeiro viel na vijftien minuten, vlak nadat Stars' left wing Antti Miettinen een tripping straf kreeg opgelegd. "De powerplay-formatie speelt de puck lekker rond, en als we nu kansen krijgen benutten we ze ook", zei Ribeiro over zijn twee doelpunten.

Uit de derde powerplay-mogelijkheid die de Canadiens kregen wist right wing Alexei Kovalev de 3-0 aan te tekenen. Dit doelpunt werd al vroeg in de tweede periode gescoord en was tevens het laatste powerplay-doelpunt van de wedstrijd. De Stars kregen vijf pogingen om iets te forceren in de man-meersituatie. De Canadiens wisten de score niet flink uit te breiden in de vier overige powerplays. Twee minuten na de 3-0 deed Niklas Hagman namens de Stars nog iets terug. Een schot van Stars-speler Bill Guerin werd van richting veranderd door Hagman, die op dat moment bezig was positie te kiezen voor het doel. Na acht minuten in de tweede periode scoorde Michael Ryder de 4-1 op aangeven van captain Saku Koivu. Met zijn negentien doelpunten is Ryder op dit moment clubtopscorer, voor Koivu was het zijn 300e assist. De Stars wisten nog een klein tikje uit te delen in de derde periode. Miettinen scoorde op aangeven van Jason Arnott de 4-2.

Intern loopt het niet echt lekker bij de Canadiens. General manager Bob Gainey stuurde eerder deze week coach Claude Julien de laan uit, naar aanleiding van een reeks van slechte resultaten. Gainey zelf neemt de taken vooralsnog waar. "We zijn bezig met een goede reeks en dat voelt lekker", aldus Gainey na afloop van de wedstrijd.