'Topclubs willen talent Fernando Gago'

Zowel FC Barcelona en Chelsea als Real Madrid willen Argentijns talent Fernando Gago binnen hengelen. Dat melden Engelse media. De Madrilenen zouden naar verluidt de beste papieren hebben.

Real Madrid en Barcelona volgen de middenvelder al geruime tijd. Chelsea is aangehaakt in de jacht op het talent. Gago staat nog tot 2007 onder contract bij het Argentijnse Boca Juniors. De 19-jarige speler speelt als een echte leider bij zijn club en kenners denken dat hij zelfs het WK zal meemaken.

De Galactico's zijn al in gesprek met Boca, en ook Barcelona zou al stappen hebben ondernomen. De speelstijl van het talent wordt vergeleken met Barça-legende Josep Guardiola. Real Madrid verwacht dat de Argentijn perfect zou passen in de Spaanse structuur. De Madrilenen zoeken nog altijd naar een controlerende middenvelder, waar Thomas Gravesen en Pablo García lijken te falen.

Boca Juniors heeft echter aangegeven dat men de speler niet wil verkopen voor 2007. Een substantiëel bod van de Koninklijke zou alleen moeilijk te weerstaan zijn voor Boca. Ook Argentinië onder-20 international Sergio Aguero staat op het verlanglijstje van zowel Real Madrid als Barcelona. Beide spelers hebben gezegd ooit naar Spanje te willen gaan. Zowel Gago als Aguero hebben volgens Spaanse kranten een voorkeur voor Real Madrid.