Rabobank contracteert Ardila

Mauricio Ardila zal de komende twee jaar voor de Rabobank-ploeg rijden. De rappe klimmer komt over van Davitamon-Lotto.

In met name de Giro d'Italia liet de Colombiaan zien bergop veel in zijn mars te hebben. Paolo Savoldelli zal de klimmer nog steeds dankbaar zijn voor zijn hulp in de beslissende bergrit van de Giro. Ook in de Vuelta liet Ardila zien goed te kunnen klimmen en ook nog eens een goed eindschot in de benen te hebben.

Voor Rabobank goede redenen om Ardila een aanbod te doen. Ardila vertelt: "Dinsdag heb ik mijn contract bij Rabobank getekend. Ik heb één jaar voor Davitamon-Lotto gefietst en kan geen slecht woord zeggen over de ploeg. Dit was familie, maar het voorstel van Rabobank was te goed."

De Colombiaan kan bij Davitamon-Lotto vertrekken door een afkoopclausule in zijn contract van 200.000 euro. Marc Sergeant, ploegleider bij Davitamon-Lotto, vindt het echter niet fair van Rabobank: "Ik ben behoorlijk boos. Vorig jaar heeft Rabobank ook zo Sven Vanthourenhout weggelokt bij Quick-Step. Nu zijn wij aan de beurt. Zoals Ardila hebben we niet veel renners. Twee grote ronden op een seizoen, en telkens op niveau, vooral dan bergop."