Blatter woedend over Turks wangedrag

Voorzitter van de FIFA, Joseph Blatter, is woedend. Aanleiding hiervoor zijn de bizarre taferelen die zich hebben afgespeeld na de play-off tussen Turkije en Zwitserland van gisteren in Istanbul. Blatter kondigde dan ook een diepgaand onderzoek aan.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken renden de Zwitserse ploeg direct naar de kleedkamer om te ontkomen aan de Turken. Zij waren gefrustreerd omdat ze niet naar het wereldkampioenschap in Duitsland gaan. Een woordvoerder van de Zwitsere voetbalbond meldde dat er toch nog spelers in elkaar zijn geslagen in de kleedkamer.

De reactie van Blatter spreekt dan ook voor zich: "Ik ben razend!". Een langdurige schorsing voor de Turkse nationale ploeg is niet uitgesloten. Het land won de wedstrijd overigens wel met 4-2. Dit was echter niet genoeg om zich alsnog te plaatsen voor het WK, aangezien Zwitserland in de eerste wedstrijd met 2-0 te sterk was."

Ook de bondscoach van de Zwitsers, Jakob Kuhn, heeft er geen goed woord voor over: "Na het laatste fluitsignaal was de vreugde zeer groot, maar nu is de stemming bedrukt. Het is vreemd als je van de bank opstaat en bang moet zijn van de tegenstander of om klappen te krijgen. Dat baart me zorgen voor de toekomst. Maar zulke ervaring kunnen een ploeg ook dichter bij elkaar brengen."