Newey binnengehaald met veel geld

Adrian Newey is blij met zijn overgang naar Red Bull Racing. Het ontwikkelen van de wagen is voor hem een hele uitdaging. Maar niet alleen die uitdaging zal zijn keuze voor het team hebben bepaald. Red Bull betaalt namelijk veel geld, zo meldt de Engelse krant Guardian.

Volgens de Guardian krijgt Newey vanaf zijn overgang in februari 10 miljoen dollar per jaar. McLaren Mercedes, het team waar Newey nu nog werkt, wilde niet verder gaan dan 6 miljoen dollar, aldus een bron bij het team. Het veel hogere aanbod van Red Bull zou Newey over de streep hebben getrokken, maar ook de druk van een topteam als McLaren zou hebben meegespeeld. Newey wilde die druk niet meer en zocht een nieuwe uitdaging bij een kleiner team.

Voor teambaas Christian Horner maakt het niet uit om welke reden Newey naar zijn team is vertrokken, zolang hij maar bij Red Bull zit. Eerder had Horner al laten weten dat hij, wanneer hij de keuze zou hebben uit de ontwerper en Michael Schumacher, voor de eerste zou hebben gekozen.