Uitslagen Duitsland Speelronde 11

De elfde speelronde in de Duitse Bundesliga kende geen grote verrassingen. Bayern München won moeizaam bij 1.FC Köln, Werder Bremen versloeg Frankfurt met grote cijfers en HSV wist van concurrent Schalke 04 te winnen.

Bayern München had het knap lastig tegen de 1.FC Köln. De Rekordmeister kwam na een half uur spelen op een achterstand door een doelpunt van Matthias Scherz. In de tweede helft herstelde de ploeg van Felix Magath zich. Via verdediger Lucio en aanvoerder Michael Ballack werd alsnog de zege binnengehaald (1-2). Roy – Das Phantom - Makaay was ook deze wedstrijd onzichtbaar. De spits staat nu al zeven competitiewedstrijden droog en kreeg vervolgens ook nog kritieken te verwerken van voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Werder Bremen bleef in het spoor van de kampioen. De makkelijk scorende ploeg - het maakte tot deze wedstrijd al 27 treffers - scoorde tegen Eintracht Frankfurt ook weer viermaal. Amanatidis opende nog wel de score voor de bezoekers, maar tien minuten later was de balans alweer gelijk door Frings. In de tweede helft liep de kampioen van 2004 via doelpunten van Borowski (2) en Klose uit naar een 4-1 winst. Laatstgenoemde is nu alleen topscorer in de Duitse Bundesliga, de spits vond al elfmaal het net.

Hamburger SV – zonder de geschorste van der Vaart - won in eigen huis nipt van concurrent Schalke 04 en smeerde de club uit Gelsenkirchen daarmee de eerste nederlaag aan. Mahdavikia maakte halverwege het eerste bedrijf het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de winst is het verschil tussen HSV en Schalke opgelopen tot zes punten. Het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk won eindelijk weer eens en staat daarmee in de subtop. Ex-Feyenoorder Ebi Smolarek maakte in de slotfase de 2-0 tegen Borussia Mönchengladbach. Oliver Neuville redde nog de eer voor de bezoekers. Giovanni Trapattoni doet het nog steeds niet al te best als trainer van VfB Stuttgart. De Italiaan zag zijn ploeg met 3-3 gelijkspelen tegen Hertha BSC. Voor de Berlijnse club scoorden Ellery Cairo en Nando Rafael.