Enorme zeperd Schalke in beker

Schalke 04 is tegen een enorme zeperd aangelopen in de Duitse beker. De tegenstander van PSV in de Champions League verloor met liefst 6-0 bij Eintracht Frankfurt.

Schalke begon nog niet eens zo slecht en creerde een paar kleine mogelijkheden. Toch kwam de ploeg van Ralf Rangnick na 28 minuten op achterstand, na een doelpunt van Frankfurt regisseur Alexander Meier. Nog voor de pauze werd het via Benjamin Huggel 2-0. In het tweede bedrijf speelde Schalke alles op alles en kon Frankfurt na hartelust counteren. Via Spycher, weer Meier, Copado en Ochs werd Schalke op de pijnbank gelegd. Frankfurt scoorde afgelopen zaterdag ook al zesmaal in de competitiewedstrijd tegen 1. FC Kln. ”Morgen gaan we gewoon trainen, in plaats van de vrije dag die ik had gepland. Mijn team speelde als kleine kinderen. Dit is een debacle,” zei Rangnick na afloop.

Werder Bremen ontsnapte in de Nordderby tegen VfL Wolfsburg aan een uitschakeling. Pas via strafschoppen verzekerde de vijfvoudig bekerwinnaar zich van een plaats bij de laatste zestien. De ongelukkige Pablo Thiam miste de beslissende penalty. In de reguliere speeltijd groeide Miroslav Klose uit tot de held van Bremen. Dankzij Steve Marlet waren de bezoekers op voorsprong gekomen, maar Klose maakte vlak voor tijd gelijk. Ook in de verlengingen waren Klose en Marlet trefzeker. De Bundesligaclubs 1. FC Kaiserslautern, 1. FC Nrnberg en Hannover 96 zijn tevens door naar de achtste finales.