Kritiek Albers op Doornbos

Christijan Albers haalt in een interview met het blad Formule 1 hard uit naar Robert Doornbos. Hij zegt dat het slechter ging met Minardi sinds de komst van Doornbos.

Dat het al langer niet goed liep tussen de Nederlandse ploeggenoten, was al langer duidelijk. Ook in de media werden al eerder steken naar elkaar uitgedeeld, maar Albers laat nu zijn werkelijke gevoelens blijken. Hij geeft Doornbos er de schuld van dat het team het tweede deel van het seizoen niet meer vooruitging.

Albers vertelde: "Robert is geen slechte coureur. Alleen zijn input in het team was heel slecht. Hij had meer kunnen doen. Hij heeft het team niet vooruit geholpen. Het team stond de laatste acht races stil. Door zijn komst zijn mijn prestaties ook minder geworden."

Doornbos reageert rustig op de beschuldigingen:"Dus hij heeft zijn frustraties er even uitgegooid. Laat hij mij maar afzeiken. Als hij vindt dat door mijn komst zijn prestaties minder zijn of hij zegt: twee Nederlanders werkt niet in een team, dan is dat zijn probleem."

Uiteindelijk lijkt Albers vooral dwars te zitten dat Doornbos meer aandacht kreeg en positiever werd benaderd. Albers zegt zelf: "Kijk, ik vind het klote om die ander aan te vallen, maar iedereen denkt dat die Doornbos the man is. Ik ben misschien een moeilijk mannetje, maar ik heb me het hele seizoen de tering gereden en ik vind dat ik niet word gewaardeerd."

Ook in het Algemeen Dablad neemt Albers geen blad voor de mond. "Hij (Doornbos, red.) is het hele seizoen door gehypt. Ik heb daar helemaal geen problemen mee, zeker niet als iemand steengoed is. Maar in Nederland hoor je nu niets, terwijl ik hem verslagen heb. Wat maakt mij dat dan, een soort superman? Hij heeft om zijn oren gekregen, terwijl iedereen hem blijft hypen."

Andy Tilly, de hoofd-ingenieur van Minardi, durft een wel een kant te kiezen. Hij vindt de prestaties van Albers beter dan die van Doornbos, al zegt hij dat Doornbos ook goed werk heeft gedaan.