Simoni nog niet van Saunier Duval

Gilberto Simoni rijdt komend seizoen voor Saunier Duval. De 34-jarige Italiaan kwam vandaag tot een akkoord met manager Mauro Gianetti van de Spaanse formatie.

Saunier Duval hoopt met de komst van Gibo, de tweevoudig Giro-winnaar, een gooi te kunnen doen naar de eindzege van de Italiaanse ronde. "Het doel is om hem aan een nieuwe zege te helpen", aldus ploegleider Matteo Algeri, wiens vader (Pietro) Simoni in 2001 als sportdirecteur van Lampre aan zijn eerste Giro-zege hielp.

Simoni, die voor de nieuwe ploeg van Giancarlo Ferretti (SonyEricsson) zou gaan koersen, kwam vorige week zonder formatie te zitten toen bleek dat de vermaarde Italiaanse sportdirecteur beet was genomen door een neponderhandelaar. Naast Saunier Duval toonden ook Unibet, Acqua & Sapone, Naturino-Sapore Di Mare en Colombia - Selle Italia interesse in Gibo.

Update

In tegenstelling tot wat verscheidene bronnen eerder meldden, heeft Gilberto Simoni nog geen contract getekend bij de Spaanse formatie Saunier Duval. Gibo zal, volgens de Italiaanse sportkrant Gazetta Dello Sport, pas vrijdag tijdens een persconferentie bekend maken voor welke ploeg hij in 2006 zal koersen. Naast de equipes die al eerder in verband werden gebracht met de tweevoudig Giro-winnaar schijnt nu ook CSC de renner graag vast te willen leggen.