Zesdaagse van Amsterdam (2): Villa/Marvulli op kop

Marco Villa en Franco Marvulli hebben tijdens de tweede dag van de Zesdaagse van Amsterdam de leiding overgenomen van de Zwitsers Bruno Risi en Kurt Betschart. De formatie Slippens/Stam duikelde naar de vijfde plaats.

De leiders Risi/Betschart begonnen de tweede dag uiterst actief. Het Zwitserse koppel eindigde zowel in de puntenkoers als de ploegafvalling als tweede en behaalde zo veel punten, waardoor het duo de voorsprong in het klassement uitbreidde. Slippens en Stam, die tweede stonden, eindigden namelijk als zesde en derde bij deze disciplines.

Toch waren het niet de Zwitsers die vandaag tijdens de Jordaan avond de show stalen. Het Italiaans/Zwitserse-koppel Villa/Marvulli wist immers de leidende formatie van de eerste stek te stoten. Doordat zij zowel de ploegafvalling als de koppeltijdrit (in 34.23 seconden) wonnen, behaalden zij als eerste honderd punten en een extra bonusronde.

In de koppelkoers ondernamen Slippens/Stam diversen pogingen om het klassement om te gooien. Toch waren het echter Risi en Betschart die succesvol een bres wisten te slaan. Ze pakten een ronde, maar na een lange jacht werd deze verloren omloop door Slippens/Stam ongedaan gemaakt. Deze rivaliteit zorgde er in de slotfase echter wel voor dat Gilmore/Keisse, Villa/Marvulli en McGrory/Schep definitief een ronde voorsprong namen.

De tweede avond van de Zesdaagse van Amsterdam werd afgesloten met een scratch. Bij dit onderdeel slaagden ook Risi/Betschart en Gilmore/Keisse er in om voldoende punten (100) te verzamelen voor een bonusronde. Hiermee komen ze, qua rondgangen, op gelijke hoogte met de leiders, Villa/Marvulli. Slippens/Stam zijn na de tweede dag slechts vijfde, maar zeker nog niet kansloos.

Stand na de tweede avond
1. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 120 pnt.
2. Matthew Gilmore/Iljo Keisse (Bel) 102
3. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 100 pnt.
Op 1 ronde
4. Scott McGrory/Peter Schep (Aus/Ned) 84 pnt.
5. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 80 pnt