Adriaanse wint, Koeman gelijk

Het FC Porto van Co Adriaanse is het seizoen goed begonnen. Estrela Amadora werd in eigen huis met 1-0 verslagen. De andere Nederlandse trainer in Portugal, Ronald Koeman, had een minder goede start: uit bij Académica Coimbra werd het 0-0.

Het ging echter niet gemakkelijk voor FC Porto. Pas vlak voor rust werden een paar kansen gecreëerd, maar steeds stond keeper Bruno Vale in de weg. Tien minuten na rust wist verdediger Ricardo Costa de doelman met een rake kopbal toch te verschalken.

Ook Benfica had last van een zeer goede keeper aan de overkant. De ploeg uit Lissabon slaagde er echter niet in om hem te kloppen. De regerend landskampioen had een aantal goede kansen, maar vond keer op keer Pedro Roma op zijn weg.

Sporting Lissabon, de derde topclub in Portugal, trapte de Portugese SuperLiga op vrijdagavond af met een wedstrijd in het eigen Estádio José Alvalade XXI tegen Belenenses. Na 38 minuten kwam Sporting op voorsprong via Rogerio, maar Belenses kwam dertien minuten na rust op gelijke hoogte door Pinheiro. Deivid de Sousa bracht uiteindelijk in de 63e minuut namens Sporting Lissabon de winnende treffer op zijn naam.