Geen extra druk voor Alonso

Fernando Alonso, de leider in het wereldkampioenschap, voelt geen extra druk na de Grand Prix van Hongarije, waar hij geen punten binnen wist te halen en zijn directe rivaal Räikkönen de winst pakte.

De Spanjaard was kansloos nadat hij na een aanvaring met Ralf Schumacher in de eerste bocht de neus van zijn wagen kwijt was geraakt. Door het slechte weekend is zijn voorsprong op Räikkönen, met nog zes races te gaan, geslonken tot 26 punten. Voor Alonso valt het echter allemaal wel mee: "Het was slechts één weekend zonder punten, dat is alles," aldus de coureur.

"We leiden nog steeds beide kampioenschappen en hebben ontwikkelingen op stapel staan. Ik ben nog steeds erg gemotiveerd en het resultaat geeft mij geen extra druk," vervolgde Alonso. We zijn deze maand met een voorsprong van 22 punten begonnen en we eindigden het met 26 en vier races minder. Ik kijk al uit naar Istanbul!"

De komende drie weken zal Alonso het rustig aan doen, om vervolgens weer helemaal voor het kampioenschap te gaan. "Ik ga een beetje relaxen. We hebben vier races in vijf weekenden gehad. Ik zal ook wat trainen voor Turkije - ik wil in drie weken tijd volledig fit terugkomen," aldus Alonso.