"Buttongate" herhaalt zich

Het silly season rond Jenson Button is in volle gang en wordt door de pers al betiteld als een tweede "Buttongate". Williams claimt de Brit voor 2006, maar BAR twijfelt aan de motivatie van de coureur.

Frank Williams verklaarde gisteren al dat Button sowieso voor zijn team zal racen. Hij baseert zijn uitspraak op het contract dat Button met het team zou hebben getekend. Dat contract is al afkomstig uit 2004, toen Button door de Contract Recognition Board van de FIA werd verboden om dit seizoen bij Williams te rijden.

Nick Fry van het team van BAR weet echter te melden dat Button helemaal niet meer naar Williams wil. Ondanks dat de verplichting om volgend jaar te blijven niet meer van toepassing is, omdat de coureur minder dan 75% van het puntenaantal van de kampioen van dit seizoen zal scoren, is Button volgens Fry volledig gemotiveerd om ook in 2006 voor BAR te rijden.

Fry geeft wel toe dat contractueel gezien Button volgend jaar moet verkassen naar Williams. Hij betwijfelt echter of dat een verstandige stap zal zijn. "Ik zou geen werknemer willen hebben die liever ergens anders zou willen werken. Als Jenson bij BAR wil blijven, zal hij dat in de rechtbank moeten uitvechten met Williams."

Momenteel zoeken de advocaten van BAR uit of het mogelijk is om Button volgend jaar te behouden. Mocht Button tegen zijn zin toch bij Williams moeten gaan rijden, dan blijkt dat dus een omgekeerde situatie te zijn van het Buttongate-conflict van 2004. Toen wilde de coureur graag naar Williams, maar moest bij BAR blijven.