GP2: Pla pakt tweede overwinning in GP2

Olivier Pla heeft de tweede race van het GP2 raceweekend op Hockenheim gewonnen. De coureur leidde de race van start tot finish en was daarmee sneller dan Pantano, Speed en Rosberg op de plaatsen twee, drie en vier.

Pla kwam al meteen bij de start goed weg en hield iedereen achter zich. Titelkandidaten Kovalainen en Rosberg waren meteen in de eerste ronde met elkaar in gevecht waarbij ze gebruik moesten maken van de lange asfalt uitloopstroken om elkaar niet te raken. Uiteindelijk wist Rosberg voorbij Kovalainen te komen en ging de Duitser op jacht naar Scott Speed en mogelijk een podiumplaats.

Giorgio Pantano reed inmiddels rond op plaats twee maar stond onder druk van zowel Scott Speed als Nico Rosberg. In ronde 23 blokkeerde Pantano zijn wielen bij het ingaan van het stadion gedeelte. Speed wilde buitenom maar werd geblockt door de Italiaan. Rosberg zag zijn mogelijkheid om de twee voorbij te steken en dat lukte hem ook, maar toen hij gas gaf bleek hij de eerste versnelling te hebben geselecteerd in plaats van de tweede. Rosberg spinde hierdoor en moest zowel Pantano als Speed weer voorbij laten.

De Duitser was behoorlijk kwaad op zichzelf en wilde laten zien dat zijn ART auto wel snel was. Binnen vier ronden had hij het gat met Speed tot twee seconden weten te verkleinen. Ook zette hij hierbij de snelste raceronde neer. Uiteindelijk kwam Pla als eerste over de finish voor Pantano op plaats twee en Speed op plaats drie.


Het is altijd close racen in de GP2 klasse

Uitslag race twee GP2 Hockenheim

positiecoureurteamachterstand
1O. PlaDPR27 ronden
2G. PantanoSuper Nova6.9
3S. SpeediSport7.4
4N. RosbergART7.6
5B. GarciaRacing Eng.16.6
6H. KovalainenArden17.7
7N. LapierreArden18.4
8N. PiquetHitech Piquet20.0
9A. PrematART20.8
10J. LopezDAMS21.7