Ullrich: "Val geen excuus"

Jan Ullrich wijt zijn matige optreden van vandaag niet aan het feit dat hij gisteren was gevallen. De Duitser zegt dat hij blijft vechten tot in Parijs.

Een mogelijk excuus voor Ullrich zou zijn val van gisteren kunnen zijn. De rossige coureur knalde vrijdag tijdens de training vol op de achterruit van zijn ploegleidersauto. Ullrich wil zich echter nergens achter verschuilen: ”Misschien had ik nog wel wat last van die val, maar ik wil het niet als excuus aanvoeren. Ik heb alles gegeven en voelde me in ieder geval niet slecht. Ik zal blijven knokken tot op de slotdag.”

De ploegleider van Ullrich bij T-Mobile, Walter Godefroot, denkt dat de val wel wat heeft teweeg gebracht: ”Gelukkig kreeg Jan een snijwonde in de hals net naast een slagader. Het had erger kunnen zijn. Maar na deze klap moeten we natuurlijk wel bekijken welke psychologische en fysieke gevolgen dit ongeval heeft veroorzaakt. Positief is dan weer dat Vinokourov zo sterk gereden heeft. Maar om nu al te wisselen van kopman is het nog veel te vroeg. Er is amper 19 kilometer gereden.”